۶
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۷۹۲
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: حسین مزینانی در گفتوگو با هگمتانه درباره نمایش "هفتخوان کودکان" با اشاره به اینکه این تئاتر گرتهبرداری از شاهنامه فردوسی است اظهار کرد: احساس کردم نیاز است تا کودکان با شاهنامه بیشتر آشنا شوند از این رو تلاش کردیم داستانی که ارائه میدهیم برگرفته از شاهنامه و جذاب باشد.
وی با بیان اینکه هفتخوان رستم که در شاهنامه فردوسی روایت شده در اصل داستانی برای بزرگسالان است افزود: اینکار برای ارائه باید به نمونه کودک پسند آن تبدیل میشد.
کارگردان و نویسنده تئاتر "هفتخوان کودکان " گفت: قرار است در این نمایشنامه، کودکان بخندند، از این جهت ما شیوه فاصلهگذاری در نمایش را استفاده کردیم.
وی با این توضیح که شیوه فاصلهگذاری روشی است که در تعزیه آن را مشاهده کردهایم عنوان کرد: در این روش کودک به هنگام دیدن نمایش خواهد فهمید که آنچه روی صحنه اتفاق میافتد یک بازی است و در واقع بازیگران در حال بازی این نقشها هستند.
مزینانی ادامه داد: با این روش کودکان خواهند فهمید که در واقع هیچ گونه اژدها یا شیری وجود ندارد که بخواهند از آنها بترسند.
وی با بیان اینکه ما برای معرفی و نشان دادن چهره شخصیتها از استیکرهای لبخند، گریه و ناراحتی استفاده کردیم عنوان کرد: با این کار صورت بازیگر در هنگام اجرای نقش داخل آن استیکرها قرار میگیرد و در آخر نمایش یعنی خوان ششم که قرار است اژدها کشته شود تنها این استکیر از روی صورت بازیگر برداشته میشود که این اقدام نیز سبب میشود کودکان ناراحتی یا ترس نکنند.
کارگردان و نویسنده تئاتر "هفتخوان کودکان" با اشاره به اینکه برای دکور این نمایش از وسایل نرم، تشک و همچنین با اسباببازیهای نرم و اسفنجی استفاده کردیم مطرح کرد؛ در ابتدای تئاتر یعنی پیش از آنکه نمایش شروع بشود کودکان به روی صحنه آمده و با این وسایل بازی خواهند کرد تا متوجه شوند که آنچه که میبینند نمایش است و نه واقعیت.
وی با بیان اینکه تئاتر "هفتخوان کودکان" به نوعی یک تئاتر تعاملی است گفت: ما نیاز داریم تا اسطورهها و قهرمانان را در جامعه زنده نگه داریم، اگر امروز کشتی ما در دنیا زبانزد است برای این بوده که شخصیتی مانند پوریای ولی داریم و اگر فوتبال برزیل زیباست برای این است که آنها اسطورههای این کار را دارند.
مزینانی با این توضیح که این کار برای کودکان است تا آنها با اسطورهها آشنا شوند افزود: از آنجایی که کودکان به همراه خانوادههای خود به دیدن این نمایش میآیند لازم دیدیم تئاتر به گونهای طراحی شود که خانوادهها نیز بهره لازم را ببرند.
وی مطرح کرد: داستان ارائه شده لایههای زیرین دارد یعنی ما از اسطوره زمان که در گذشته زرمام نام داشته است استفاده کردیم که این نیز یک پیشینه تاریخی دارد. همچنین در این نمایش دو کودک به نام ازل و ابد ما را به دل زمان میبرند و داستان را روایت میکنند.
کارگردان و نویسنده نمایش " هفتخوان کودکان" اضافه کرد: اگر قهرمانی نداشته باشیم اسطورهای نیز نخواهیم داشت از این رو در این نمایش یک شخصیت ساده تبدیل به اسطوره میشود.
وی گفت: ما میخواهیم نشان دهیم که هر فردی در هر کسوتی میتواند پهلوان باشد یعنی کودکان بدانند پدر و مادر آنها و حتی خودشان پهلوان هستند از این جهت نیز در این نمایش لباس رستم را لباس تکواندو قرار دادیم تا کودکان بتوانند با آن همزاد پنداری کنند.
مزینانی بیان کرد: این نمایش چهار بازیگر دارد و نقش اصلی را محمد معجونی برعهده خواهد داشت که راوی و شاهنامهخوان نمایش خواهد بود، فردی که سالهاست در این حوزه فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه در این کار به شیوه کودکان پردهخوانی، نقلخوانی و شاهنامهخوانی اتفاق خواهد افتاد مطرح کرد: دو کودک به نام فرشید عسکری و مانی کلاته نقش آفرینی میکنند.
نویسنده و کارگردان تئاتر "هفتخوان کودکان" ادامه داد: این نمایش توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید شده و در دوران کرونا به روی صحنه رفته است اما به دلیل شیوع این بیماری همهگیر نمایش آن ابتر ماند.
وی بیان کرد: این نمایش برای بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان باز تولید شده و در آخرین روز جشنواره در مجتمع آوینی به روی صحنه خواهد رفت.
مزینانی با ابراز خرسندی از بازگشت جشنواره تئاتر کودک به همدان گفت: خوشحالم که مجدد این جشنواره به همدان بازگشته و میتوانم در همدان اجرا داشته باشم من خاطرات خوبی از دوران حضور در جشنواره بینالمللی تئاتر همدان دارم.
وی افزود: نمایش "دیگ دیگو" در سالهای قبل توانست جایزه بیشترین مخاطب را به دست آورد و امیدوارم این اتفاق خوب برای نمایش هفتخوان کودکان نیز تکرار شود.